Ontmossen dak Deventer

Het dak van onze woning vervult een belangrijke functie. We blijven bij regen droog, althans dat is de bedoeling van een goed dak. En het zorgt ervoor dat de warmte in huis gereguleerd blijft. Zowel in de zomer als in de winter draagt de dakisolatie bij aan een constante temperatuur in de woning. Maar toch de belangrijkste functie van het dak is om neerslag te weren. Een goed onderhouden dak is essentieel om daklekkage te voorkomen. Het ontmossen van uw dak is hier onderdeel van. De dakdekkers van Dakspecialist Vriezen B.V. geven u advies en helpen u graag bij het ontmossen dak Deventer.

Mos verwijderen als dakreiniging

Niet elk dak heeft last van mos en algen. Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is de hellingsgraad, afwatering, neerslag en boomgroei in de buurt van invloed. Mos groei op het pannendak kan de dakbedekking aantasten. Een vorm van dakreiniging is het ontmossen van uw dak. Door mosgroei worden de dakpannen poreuzer. Organisch materiaal zoals mos houdt vocht vast. Dit vocht kan in de dakpannen komen, wanneer het gaat vriezen zet dit water uit waardoor de dakpannen scheurtjes kunnen krijgen of zelfs kunnen barsten. Het verwijderen van mos op uw pannendak doen wij door middel van een hogedrukspuit. Wanneer uw dak van het mos is ontdaan is het sterk aan te raden om de dakpannen van een afwerking te voorzien.

Ontmossen dak Deventer afwerking

Om zo lang mogelijk van de voordelen van het ontmossen dak Deventer te profiteren, behandelen wij de dakpannen nadien. Door de dakpannen de coaten of te impregneren verlengt u de levensduur van uw dakbedekking. Deze manier van behandelen zorgt ervoor dat uw dakpannen een gladde afwerking krijgen waardoor mos en algen zich veel moeilijker kunnen hechten. Tevens vult het de poreuze delen van uw dakpannen waardoor de voedingsbodem voor mos en algen verdwijnt. Niet alleen ziet uw dakbedekking er na een dakreiniging weer als nieuw uit, ook kan uw dak er weer jaren tegenaan.

Ontmossen dak Deventer contact

Bent u ook overtuigd van de voordelen van het dak ontmossen? In Deventer en omgeving is Dakspecialist Vriezen B.V. uw ervaren dakdekker. Met ruim 30 jaar aan ervaring weet u zeker dat u bij ons vakkennis in huis haalt. Bel ons nu voor een afspraak op 085 - 106 15 71. Liever per mail contact? Geen probleem, vul dan even ons online contactformulier in. Voor het verwijderen van mos moet u bij ons zijn.