Dakpannen impregneren Deventer

Het impregneren van dakpannen, dakplaten en leistenen zorgt ervoor dat deze water afstoten en beschermd zijn tegen het binnendringen van vuil. Door het impregneren van dakpannen blijven deze droger, waardoor het binnendringen van water minder snel gebeurt.

Het oppervlak stoot na impregneren waterdruppels af. Dit heeft tot gevolg dat regen sneller van de pannen afrolt en dus niet door de gaten en kieren naar binnendringt. Hevige omstandigheden, zoals storm, zorgen dat het dak flink wat te verduren heeft.

Mossen, algen en vuil zijn de belangrijkste redenen dat water minder gemakkelijk naar beneden stroomt. Water zoekt altijd naar de makkelijkste weg en dat is één van de redenen dat lekkages kunnen ontstaan.

Met een goede impregnatie zijn uw dakpannen beschermd tegen schimmel, mosvorming en lekkages. Dit beschermd dus niet alleen uw dak, maar uw gehele woning. Bijkomend voordeel is dat impregnatie tot wel 10 jaar beschermd tegen vocht en vuil.

Impregneren zorgt dat alle kleine gaatjes en kiertjes worden gevuld met een vocht- en vuilwerend middel. Deze is kleurloos en zorgt ervoor dat uw dak de originele uitstraling behoudt.

Interesse in het laten impregneren van uw dak? Dakspecialist Vriezen B.V. kan uw dakpannen impregneren in Deventer en omgeving. Neem contact op via 085 - 106 15 71 voor het maken van een afspraak. Of bekijk onze contactpagina en vul het contactformulier in.

 

Wanneer kan ik mijn dak impregneren?

Of uw dak geschikt is om te impregneren, is afhankelijk van het materiaal. Geglazuurde dakpannen hebben dankzij de glazuurlaag al een bescherming en hebben daardoor impregnatie niet nodig. Echter, wanner de glazuurlaag versleten is, heeft het wel degelijk voordelen om uw dakpannen te impregneren. Niet-geglazuurde keramische pannen en beton pannen worden door ouderdom poreus, wat er voor zorgt dat zij veel baat hebben bij impregnatie.

U kunt het beste uw dak laten impregneren in de lente of het najaar. Omdat impregneermiddel niet goed wordt opgenomen bij koude temperaturen, raden wij het af om uw dak te laten impregneren wanneer de temperatuur onder 5 graden is.

Voordat een dak geïmpregneerd kan worden, moet het volledig schoon en droog zijn. Dit houdt ook in dat mossen en algen verwijderd moeten worden. Uiteraard zijn wij ook in staat dit voor u te verzorgen, voordat wij beginnen met de impregnatie.

 

Verschil tussen coaten en impregneren

Een alternatief voor impregneren is het coaten van uw dak. Voor beide geldt dat er een water- en vuilafstotende laag aan de bovenkant van de dakpannen wordt gespoten.

Bij impregneren blijft de originele kleur en uitstraling van het dak behouden. Coating daarentegen voegt een kleurstof toe om de kleur van de dakpannen te veranderen. Coaten kan ingezet worden om een verfrissende uitstraling te geven.

Coaten zet een laag op de dakpan, terwijl impregneren in de dakpan trekt en van binnenuit zorgt voor een beschermlaag. Dit zorgt ervoor dat dakpannen beschermd zijn tegen optrekkend vocht.

 

Voordelen dakpannen impregneren Deventer

Het impregneren van dakpannen heeft, zoals al genoemd, meerdere voordelen. Wij hebben alle voordelen voor u op een rij gezet:

  • Uw dak wordt tot wel 10 jaar beschermd.
  • U bespaard geld op de lange termijn, doordat u minder snel uw dak hoeft te vervangen.
  • Uw dak ziet er netter uit. Het middel voorkomt verkleuring en vervuiling, waardoor het dak zijn originele kleur en uitstaling behoudt.
  • Vocht wordt niet opgezogen.
  • Algen en mossen hechten zich minder makkelijk op de dakpannen.
  • Dakpannen zijn makkelijker schoon te houden.
  • Minder gaten en kieren zorgen ervoor dat minder lucht kan binnendringen. Gevolg is betere isolatie, wat zorgt voor minder verbruik van energie en lagere stookkosten.

Het laten impregneren van uw dak heeft dus niet alleen voordelen voor de uitstraling, maar heeft ook veel voordelen voor uw gehele huis.

 

Hoe gaat dakpannen impregneren in zijn werk?


Het impregneren van uw dak is stapsgewijs proces.

Een schoon en droog dak is nodig zodat het impregnatiemiddel kan worden opgenomen. Vandaar dat de dakdekker begint met het schoonmaken van uw dak. Het dak wordt volledig gereinigd. Daarnaast worden mossen en algen door middel van een hogedrukspuit verwijderd.

Vervolgens zorgt de dakdekker ervoor dat uw ramen beschermd worden. De dakdekker plakt deze af en controleert of alles in orde is. Verder wordt er ook gekeken of het dak nog ergens klein onderhoud nodig heeft.

Dat kan het impregneren beginnen. Er wordt een impregnatievloeistof met water- en vuilafstotende functie verspreid over het dak. Er ontstaat een beschermd geheel, de vloeistof trekt namelijk in en tussen de dakpannen. De dakdekker werkt vanaf de top naar beneden, tot het gehele dak bedekt is.

Vervolgens worden de afdekmaterialen verwijderd en loopt de dakdekker de ramen nog even na. Er kan natuurlijk geen beschermde vloeistof op uw ramen blijven zitten. Mocht er onverhoopt nog een beetje vloeistof op de ramen zitten, dan wordt dit snel verwijderd.

Vervolgens zit het werk van de dakdekker er op en kan de zon het overnemen. Na ongeveer 24 uur is het drogen klaar en is uw dak weer klaar voor de lange termijn.

Dakpannen impregneren Deventer contact

Uiteraard kunt u zelf uw dak proberen te impregneren. Dit brengt echter ook gevaren met zich mee. Een dak opgaan kan namelijk erg gevaarlijk zijn. Een schuin dak is glad en een klein foutje kan levenslange gevolgen hebben.

Daarom is het verstandig om dit over te laten aan de professionele dakdekker. In Deventer en omgeving bent u bij ons aan het juiste adres. Dankzij onze vele jaren ervaring zijn wij in staat om netjes en veilig het werk uit te voeren. Bel via 085 - 106 15 71 voor een afspraak of vul het contactformulier in.