Dakrenovatie Deventer

Is uw dak toe aan renovatie, wilt u uw dakbedekking vervangen of uw dak laten inspecteren? In Deventer kunt u terecht bij de dakdekkers van Dakspecialist Vriezen B.V. voor elke dakrenovatieklus, groot of klein. Vraag een offerte aan via het contactformulier of neem contact met ons op via 085 - 106 15 71.

Functie dakrenovatie Deventer

De kwaliteit van uw dak kan veel invloed hebben op uw energieverbruik en op de uitstraling van uw huis. Zeker met de Nederlandse weersomstandigheden krijgt een dak veel te doorstaan. Harde wind, felle zon, zware regenval en vorst dragen allemaal bij aan slijtage. Hierdoor kunnen er kleine scheurtjes of blaasvorming ontstaan, maar ook ernstigere dingen als doorzakking van de dakconstructie, of lekkage.

Bij dakrenovatie wordt er iets aan het dak vernieuwd. Bij dakreparatie hoeft dit niet het geval te zijn. Zo’n vernieuwing kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het dak energiebesparender of waterafstotend wordt gemaakt. Renovatie is niet altijd noodzakelijk, soms is een reparatie voldoende. Maar mocht uw dak al wat ouder zijn en deze vaak dezelfde beschadigingen vertonen, kan het slim zijn om voor dakrenovatie te gaan.

Dakinspectie Deventer

Kleine beschadigingen kunnen verergeren en op lange termijn leiden tot hoge onkosten. Dakrenovatie voor zulke kleinere ingrepen is een goede manier om onveilige situaties en hoge onkosten te voorkomen. Wanneer u dergelijke kleine beschadigingen opmerkt kunt u dus beter meteen een professionele dakdekker inschakelen.

Bent u onzeker over de staat van uw dak? Dakspecialist Vriezen B.V. kan u helpen door een professionele dakinspectie uit te voeren. We zouden aanraden zo’n inspectie eens in de paar jaar te laten uitvoeren. Bij een dakinspectie wordt er gekeken naar plekken die een risico vormen voor lekkage, beschadigingen in de dakbedekking en in de dakgoot.

Kosten dakrenovatie Deventer

Afhankelijk van het soort beschadigingen, het type dakbedekking en de dakgrootte kunnen de kosten van dakrenovatie variëren. Bitumen dakbedekking is bijvoorbeeld veel voordeliger dan dakpannen, en het renoveren van een schuin dak kost veel meer tijd dan het renoveren van een plat dak. De gemiddelde kosten voor een dakrenovatie van een schuin dak liggen tussen de 4000 tot 5000 euro. Bij een plat dak is dat tussen de 1000 en 1600 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Mocht u overwegen om het dak te laten renoveren kunt u op een aantal dingen letten. Zo kan het handig zijn om dakrenovatie te combineren met andere dakwerkzaamheden. U zou bijvoorbeeld tegelijkertijd uw dak kunnen laten reinigen of nieuwe dakisolatie kunnen laten plaatsen.

Om warmteverlies door ongewenste luchtstromen te voorkomen, kunt u erop letten dat het dak een goede luchtdichtheid behoudt. U kunt zich ook afvragen of er asbest in uw dak zou kunnen zitten. Als dit zo is, kunt u het beste de hele dakbedekking laten vervangen. Tot slot is het soms handig, of zelfs noodzakelijk, om behalve een dakdekker ook een architect in te schakelen. U kunt uw dakdekker hierin om advies vragen.

Contact met Dakspecialist Vriezen B.V. voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Dakspecialist Vriezen B.V. bieden we veilig werken, snelle service, professionele resultaten en scherpe prijzen. Onze dakdekkers overleggen graag met u over de oplossing voor uw dak. Hierbij kunnen we eventueel ook gelijk met u meedenken over andere dakwerkzaamheden.

Bent u op zoek naar een ervaren dakdekker die u met spoed kan helpen met het inspecteren of renoveren van uw dak? In Deventer kunt u voor iedere dakrenovatieklus terecht bij Dakspecialist Vriezen B.V.. Wacht niet te lang, bel naar 085 - 106 15 71 of maak gebruik van het contactformulier en u wordt zo snel mogelijk geholpen.